Persberichten

14-jarige door groep van vijf jongens beroofd

politiepersEen groep van vijf jongens heeft woensdagmiddag 6 november een jongen mishandeld en beroofd. Rond 17.20 uur fietste een 14-jarige jongen uit Almere over het fietspad van de Schoolwerf naar de Wittewerf. Toen hij op de Wittewerf ter hoogte van het kinderdagverblijf De Serre reed, zag hij een groepje van vijf jongens voor hem over het fietspad lopen in dezelfde richting als hij reed. Toen hij vlak bij het groepje was, verspreidde de vijf zich over het fietspad, zodat de Almeerder moest stoppen.

De vijf omsingelden hem en enkele van hen mishandelden hem, waarbij het slachtoffer op de grond terecht kwam. Hij stond op, waarna de straatrovers zijn tas doorzochten en hij van zijn telefoon werd beroofd. Vervolgens renden de vijf straatrovers de wijk Wittewerf in, in de richting van de dijk. Bij de beroving liep het slachtoffer licht letsel door de val op. Hij had zich zeer angstig en bedreigd gevoeld.

Signalementen

Alle vijf negroïde jongens (volgens het slachtoffer van Surinaamse afkomst), 15/16 jaar, allemaal rond de 1.80 meter lang en zij droegen donkere kleding. Eén had een diamantenoorbel in zijn linker oor, één (de kleinste van ongeveer 1.77 meter) had een vadsig postuur en droeg een rode pet met een opvallend groot wit logo aan de voorzijde.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *