Kort nieuws

Verklaring van de gemeente Almere, actuele stand van zaken

foto26Herfststorm in Almere, update stormschade:

De gemeente Almere is blij met de meer dan honderd meldingen die vandaag zijn binnen gekomen tijdens en na de storm. De betrokkenheid van inwoners blijkt ook nu heel belangrijk. We kunnen nooit overal tegelijk zijn. Op dit moment werken medewerkers van de gemeente en vele aannemers nog hard om gevaarlijke plekken af te sluiten en bomen op wegen en doorgaande fietspaden te verwijderen. Daarnaast gaan we zo snel mogelijk alle bomen inspecteren.

Nog dagen werk

De komende dagen gaan we door met het verwijderen van omgewaaide bomen op plekken, waar ze nu niet veel kwaad kunnen. Daarnaast ruimen we bomen op op pekken waar de omgeving nu afgesloten is, omdat opruimen nu nog niet prioriteit had. Verder ruimen we de komende dagen zelf grote takken en boomstammen op. Kleine takken mogen meegenomen worden om in de open haard te gebruiken.

Niet wandelen in bossen en parken

Wij adviseren bewoners dringend om nog niet te gaan wandelen in bossen en parken. Op dit soort locaties zijn we nog niet overal geweest en dus is daar nog niet opgeruimd. Hetzelfde geldt voor onverlichte fietspaden: hier kunnen ook nog takken liggen. Wees dus voorzichtig en gebruik dit soort paden niet. We doen onze uiterste best om zo gauw mogelijk de hele stad geïnspecteerd te hebben en bomen en takken op te ruimen.

Indien u zelf nog bomen of takken op openbaar terrein ziet die verwijderd moeten worden, kunt u contact opnemen met de gemeente Almere. Dit kan via de website (www.almere.nl), telefoon (14 036) en Twitter (@almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *