Nieuws

Brandweer in recordtijd ter plaatse bij felle brand

Donderdagmiddag rond kwart voor vijf moest de brandweer uitrukken voor een melding van een brand in een gebouw. De brand bleek op de Markerkant te woeden recht tegenover de brandweerkazerne. De brandweer van Almere-Stad was, heel verrassend, razendsnel ter plaatse en is gelijk begonnen met het blussen van de brand. De brandweerwagen uit Almere-haven was eveneens snel ter plaatsen en heeft gelijk voor de waterwinning gezorgd. Hierbij werd de waterput van de kazerne zelf gebruikt. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die in de weide omgeving te zien was. De politie had een groot gebied rond het pandencomplex afgezet vanwege de hevigheid van de brand. Rond vijf uur was de brand meester en werd de inboedel die in brand heeft gestaan naar buiten gehaald. Verschillende bedrijven in het complex stonden vol rook, waarna de brandweer verschillende gedeeltes heeft geventileerd. De brandweer is ongeveer een uur bezig geweest en kon daarna retour kazerne. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een airco unit geweest. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De omvang van de schade is aanzienlijk.

Foto 9: Bob Friedländer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *