Persberichten

Autokraker aangehouden in Literatuurwijk

politiebureauEen 19-jarige man uit Litouwen is in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober aangehouden na een auto-inbraak in Almere

Rond 03.40 uur meldde een buurtbewoner dat ze twee verdachte figuren zag rommelen bij een auto aan de Annie M.G. Schmidtweg. Meerdere eenheden snelden naar de locatie. Twee agenten lieten hun politieauto op enkele tientallen meters achter en gingen te voet richting de auto en de twee verdachten. Bij het zien van de politie vluchten de twee verdachten weg. Na een korte achtervolging te voet kon een 19-jarige Litouwse verdachte worden ingerekend. De tweede verdachte wist te ontkomen. Een uitgebreide zoekactie naar de ontbrekende autokraker leverde helaas niets op.

Gestolen navigatiesysteem

De verdachten hebben op hun vlucht een tas met spullen achtergelaten. In de tas zat onder andere een navigatiesysteem. Deze bleek uit een geparkeerde auto aan de Annie MG Schmidtweg te zijn gestolen. De eigenaar meldde zich en heeft zijn navigatiesysteem direct terug ontvangen. De autobezitter heeft aangifte gedaan.

De verdachte zit vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *