Nieuws

Vier mensen gewond na steekincident Waterwijk

Bij een steekincident aan het Bonietplein in Waterwijk zijn vrijdagavond vier mensen gewond geraakt. De politie heeft op vrijdag 13 september drie mannen van 21, 23 en 24 jaar uit Almere gearresteerd op verdenking van (poging) tot moord/doodslag. Rond 21.50 uur kregen agenten opdracht uit te kijken naar een witte personenauto met daarin drie mannen. De inzittenden waren betrokken bij een steekpartij die zich in en voor de woning aan het Bonietplein had afgespeeld waarbij een mes en een taser(stroomstootwapen) door de aanvallers zou zijn gebruikt. Na het incident was het drietal ingestapt in een witte personenauto en weggereden.

Aanhouding
Agenten zagen kort daarna de bedoelde auto rijden over de Baljuwstraat. De agenten zetten de achtervolging in en het lukte de agenten om de auto te laten stoppen op de Hospitaalweg. De agenten maakten gebruik van de uitpraatprocedure wegens het vermoeden van het bezit van wapens. De arrestatie verliep zonder problemen en bij het boeien bleek dat de mannen van 23 en 24 gewond waren geraakt bij het incident op het Bonietplein. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het tweetal moest worden opgenomen in het ziekenhuis en onder bewaking gesteld. De 21-jarige man was niet gewond en werd in de politiecel vastgezet. In de auto werd de taser aangetroffen en in beslag genomen.

Bewoners gewond
In de woning bevonden zich een 26-jarige man, een 52-jarige vrouw en een 13-jarig meisje. Bij het steekincident raakten de man gewond aan zijn hand en liep de vrouw een verwonding op aan haar been. Zij werden behandeld in het ziekenhuis in Lelystad. Het meisje bleef ongedeerd. In de woning werd een steekwapen aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien wordt onderzocht of de mensen in de woning een aandeel hebben gehad bij het ontstaan van de verwondingen van het in het ziekenhuis opgenomen tweetal. Het onderzoek naar alle betrokkenen, hun rol en wat en verder precies is voorgevallen is inmiddels in volle gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *