Persberichten

Landelijke campagne Burgernet deze week van start

PolitielogoLandelijke campagne Burgernet

Op 6 september start een landelijke campagne om nog veel meer Burgernetdeelnemers te werven. Onder andere zullen er spots op televisie te zien zijn met uitleg over hoe Burgernet werkt en de oproep om deel te nemen aan Burgernet. In heel Nederland wordt dezelfde herkenbare poster gebruikt om aandacht te vragen voor Burgernet. Alle gemeenten in Nederland doen op één of andere manier mee aan de werving. Zo zal er geflyerd worden, informatie verschijnen in huis-aan-huisbladen en zullen diverse burgemeesters bijvoorbeeld de markt opgaan om inwoners te vragen zich aan te melden. Een mooie periode waarin u misschien zelf ook buren en vrienden kunt enthousiasmeren om deelnemer te worden? Want hoe meer deelnemers, hoe meer kans op het snel terugvinden van verdachten en vermisten!

Website Burgernet.nl vernieuwd

De website van Burgernet is flink onder handen genomen en een stuk gebruiksvriendelijker geworden. De site past zich aan voor gebruik op de pc, tablet en mobiele telefoon. Het aanmelden via de website als nieuwe deelnemer is veel eenvoudiger geworden en de Burgernetacties zijn makkelijk te vinden. Via ‘Mijn buurt’ ziet u de lopende en afgesloten acties ook op een kaart. Een belangrijk onderdeel is het verbeterde afwezigheidsrooster dat u zelf in kunt vullen. Hier kunt u aangeven wanneer u niet benaderd wilt worden voor Burgernetacties, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie, of in de nachtelijke uren. Vrijdag 6 september gaat de nieuwe site online.

Burgernet-app

Om meer mobiele telefoongebruikers aan te spreken is binnenkort de Burgernet-app beschikbaar. Hiermee kun je Burgernetberichten ontvangen op de plaats waar je je op dat moment bevindt. Burgernet App-gebruikers ontvangen een Push-bericht met het verzoek uit te kijken naar bijvoorbeeld de gezochte persoon in hun buurt. Informatie hierover kunnen zij doorgeven aan de politie via 1-1-2. Dit najaar komt de gratis Burgernet-app beschikbaar voor smartphones met het Android en iOS besturingsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *