Kort nieuws

Brandweer voorkomt dat vrachtwagen uitbrandt

De brandweer werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 1 uur opgeroepen i.v.m. een vrachtauto brand aan de Evenaar, nabij rotonde Zenit, in Almere Buiten. Omdat de melding in eerste instantie ernstig leek werden meerdere eenheden opgeroepen. Aanleiding was dat de brandstoftank van het voertuig door de brand werd bedreigd.
Door snel optreden van de bemanning van de nabijgelegen kazerne in Almere Buiten kon de brand echter op tijd worden geblust voordat deze kon uitbreiden. Volgens de bevelvoerder van de brandweer zou het voertuig helemaal in brand zijn gevlogen als ze er niet zo snel bij waren geweest. De oorzaak van de brand is onbekend, maar er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Tekst + foto 1: Jos van der Lelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *