Persberichten

Twee vechtende Almeerders aangehouden in Naarden

politieTwee mannen uit Almere zijn maandagavond aangehouden na een mogelijke straatroof of openlijke geweldpleging. Eén van hen is door een politiehond gebeten.

Rond 21.40 uur ontstond een vechtpartij tussen enkele mannen op de IJsselmeerweg. Bij de vechtpartij werd het slachtoffer bestolen van enkele persoonlijke eigendommen waaronder een mobiele telefoon.

Omstanders wezen te hulp geschoten agenten de looprichting van de verdachten. Eén van hen was de bosschage in gerend. Een politiehond traceerde het spoor van de verdachte die zich had verstopt. Ondanks waarschuwingen te voorschijn te komen negeerde de man de waarschuwingen waarna de hond werd ingezet. Hij werd aangehouden en liep een bijtwond op in zijn been.

De tweede verdachte werd door agenten gezien op het fietspad. Bij het zien van de politie gooide hij iets weg en zette het op een lopen. De man kon na een korte sprint worden aangehouden. Hij bleek een mobiele telefoon van het slachtoffer te hebben weggegooid. De telefoon is in beslag genomen en later teruggegeven aan het slachtoffer.

Beide mannen zitten vast. De recherche onderzoekt wat zich heeft afgespeeld en waarom er een vechtpartij ontstond. De twee verdachten, 27 en 31 jaar, worden verdacht van betrokkenheid van openlijke geweldpleging en diefstal met geweld en zitten vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *