Persberichten

Verhuurder gedupeerd door hennepkwekerij in zijn woning

PolitielogoDe eigenaar van een woning aan de Foeliestraat ontdekte zaterdag 13 juli een hennepkwekerij in zijn woning die hij verhuurde. De huurder had een huurachterstand. Omdat hij het niet vertrouwde nam hij poolshoogte. In de woning trof hij een hennepkwekerij aan van ruim 130 planten, die onlangs waren geoogst. De elektrischiteit die gebruikt werd voor de hennepkwekerij bleek gestolen. De politie doet onderzoek naar de betrokkenen.

Wees gewaarschuwd!

De kosten voor het ontmantelen van een hennepkwekerij worden doorgaans op de eigenaar verhaald, net als de kosten van het energiebedrijf. Eigenaren die hun koopwoning onderverhuren zijn zich hiervan nog steeds onvoldoende bewust. De reden hiervan is dat het de eigenaar is die in een contractuele verhouding tot de energiemaatschappij staat. Wel is het zo dat de schade die de eigenaar lijdt, door hem op de huurder verhaald kan worden. Hier kleven echter veel haken en hogen aan. Zo is de huurder in dit soort situaties vaak met de noorderzon vertrokken. In gevallen waarin de huurder wel te achterhalen is, is deze vaak onmachtig om de totale schade te betalen. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Tip voor verhuurders: Als je een woning verhuurt, doe je er goed aan om met regelmaat de energiestanden te controleren. Bovendien is het verstandig te controleren of het verhuurde ook daadwerkelijk wordt gebruikt volgens de bestemming. Tot slot doe je er goed aan af en toe te controleren wat zich in het verhuurde bevind. Vraag hiervoor wel de toestemming van de huurder natuurlijk.

Hennep telen een onschuldige hobby?

Het telen van hennep is geen onschuldige hobby, maar een misdrijf. Weten hennepkwekers wel wat hen boven het hooft hangt als ze gepakt worden? Het kweken van wiet klinkt als ‘makkelijk geld verdienen’, maar is in de praktijk levensgevaarlijk! Op Stophennepteelt.nl worden de gevaren, de gevolgen en de kenmerken van een hennepkwekerij in beeld gebracht.

De politie in Flevoland treedt op tegen kwekers van hennep en eigenaren van drugspanden. Dat doet de politie niet alleen, maar samen met de Flevolandse gemeenten, het openbaar ministerie, het UWV, netbeheerders, de Belastingdienst, woningcorporaties en particuliere woningverhuurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *