Persberichten

Twee auto’s en een boot in beslag genomen bij ontruiming hennepkwekerij

In een woning aan de Arubapier is maandagochtend 8 juli om 9:00 uur een hennepkwekerij met ruim 150 planten aangetroffen. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na onderzoek. De politie heeft de woning in samenwerking met een bergingsbedrijf ontruimd. Uit onderzoek bleek dat illegaal en op gevaarlijke wijze stroom werd afgetapt. De politie heeft in de woning een 48-jarige man en een 54-jarige vrouw aangehouden. De politie heeft twee luxe auto’s en een boot in beslag genomen. Onderzocht wordt of deze met crimineel verkregen vermogen zijn aangeschaft.

Het telen van hennep is geen onschuldige hobby, maar een misdrijf. Weten hennepkwekers wel wat hen boven het hooft hangt als te gepakt worden? Het kweken van wiet klinkt als ‘makkelijk geld verdienen’, maar is in de praktijk levensgevaarlijk! Op www.stophennepteelt.nl worden de gevaren, de gevolgen en de kenmerken van een hennepkwekerij in beeld gebracht.
De politie in Flevoland treedt op tegen kwekers van hennep en eigenaren van drugspanden. Dat doet de politie niet alleen, maar samen met de Flevolandse gemeenten, het openbaar ministerie, het UWV, netbeheerders, de Belastingdienst, woningcorporaties en particuliere woningverhuurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *