Persberichten

Politie vindt 300 gestolen goederen bij doorzoekingen

politiebureauRechercheurs van het Woninginbrakenteam Almere hebben dinsdag 9 juli 80 laptops, 40 smartphones, tientallen flatscreens, navigatiesystemen en nog veel meer goederen in beslag genomen.

Vier verdachten, 20, 21, 22 uit Almere en 22 jaar uit Haarlem, zijn afgelopen dagen door het WIT aangehouden op verdenking van heling. Het rechercheteam stuitte in eerste instantie op drie verdachten uit een ander lopend onderzoek. Gedurende het onderzoek naar heling, kwam de hoofdverdachte, de 22-jarige Almeerder, in beeld. Afgelopen dinsdag 9 juli, is de hoofdverdachte in Almere aangehouden en volgden er op meerdere locaties in Almere doorzoekingen. Behalve woningen werd ook een bedrijfspand doorzocht.

Meer dan 300 in beslag genomen goederen

Bij de doorzoekingen werden ruim 300 goederen, waaronder circa 80 laptops, 40 smartphones, tientallen beeldschermen en flatscreens, navigatiesystemen, dvd spelers, geld en printers aangetroffen en in beslag genomen. Uit de eerste onderzoeksresultaten is vastgesteld dat diverse goederen buit zijn gemaakt bij een straatroof en woning- en bedrijfsinbraken.

Geen heler, geen steler

Het WIT richt zich behalve de aanpak van woninginbraken, ook op de bestrijding van de verkoop en handel van goederen die van diefstal afkomstig zijn.

De 22-jarige Almeerder zit nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang en richt onder andere op het herleiden van de aangetroffen goederen. Verwacht wordt dat de Almeerder deze week zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De drie andere verdachten zijn heengezonden en moeten zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *