Persberichten

Opnieuw in de fout na invordering rijbewijs

politie persEen 30-jarige Amsterdammer is zondagmiddag 7 juli aangehouden omdat hij toch ging autorijden terwijl zijn rijbewijs enkele uren daarvoor was ingevorderd voor rijden onder invloed.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de man betrapt op rijden onder invloed. Hij probeerde aan een alcoholcontrole aan de Middachtenlaan te ontkomen door te keren en weg te rijden. Een motoragent achterhaalde hem en betrapte de man op rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man werd daarbij ingevorderd en zijn auto geplaatst op een parkeerplaats bij het politiebureau.

Opnieuw aangehouden

Zondagmiddag verscheen de man aan het bureau met een vrouw. Hij kwam de auto ophalen en de vrouw zou de auto besturen. Agenten zagen echter dat de vrouw na enkele honderden meters stopte en dat de man weer plaats nam achter het stuur. Een politie-eenheid zette de auto in Almere, nabij de Hitchcocklaan, aan de kant en hield de hardleerse man opnieuw aan.
Hij moet zich nu verantwoorden bij de rechter voor rijden onder invloed en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor en opmaken proces-verbaal, is de verdachte heengezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *