Nieuws

Luchtballon neergestort in Gooimeer bij surfstrand

Dinsdagavond rond 21.40 uur zijn hulpdiensten in actie komen na een melding dat een luchtballon was neergestort nabij het strandje van Almere-Haven. Aan boord bevonden zich 11 personen, 10 passagiers en een piloot.  De reddingboten van Huizen en Blaricum werden direct gealarmeerd die samen met nog twee andere boten ter plaatse kwamen. Ook werden door de brandweer twee duikploegen gealarmeerd. Voor de verzorging en opvang van de gewonden werden vijf ambulance’s ter plaatse gestuurd. Om 21.50 uur kwam de melding al binnen dat alle inzittenden veilig aan de wal stonden toen politie, brandweer en ambulance op de plaats van het incident aan kwamen. Twee inzittenden waren gewond en zijn per ambulance afgevoerd. Wat hun verwondingen precies waren is niet bekend. De mand is later door twee boten naar de verderop gelegen boothelling gebracht alwaar de mand op een aanhanger werd geladen. Verder onderzoek naar het incident zal gedaan worden door luchtvaartpolitie en politie Flevoland.

Update 24-7-2013

Uit het onderzoek van de luchtvaartpolitie zijn bij de landing van de luchtballon in Almere geen strafbare feiten vastgesteld. De 26-jarige piloot uit Amersfoort heeft de landing op maandagavond 23 juli 2013 omstreeks 22.00 uur bewust ter hoogte van de Gooimeerdijk West ingezet met als doel om de snelheid van de ballon in het water af te remmen.

Weersomslag niet voorspeld
Ondanks de landingsinstructie die de piloot aan zijn passagiers had gegeven sprongen er twee uit de mand. Twee passagiers raakten gewond. Een man liep een ribfractuur op en een vrouw een verwonding in haar gezicht. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is inmiddels weer thuis.

Medewerkers van de luchtvaartpolitie stelden vast dat er nog voor 25 minuten gas aan boord was. Aangezien de piloot er alles aan heeft gedaan om veilig te kunnen landen – in de vluchtvoorbereiding was deze weersomslag niet voorspeld – heeft hij niet strafbaar gehandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *