Persberichten

Cold case Cassandra van Schaijk op Facebook

politie persVandaag, donderdag 25 juli, zal het cold case onderzoek rond Cassandra van Schaijk aangevuld worden met de Facebookpagina ‘Cold case Cassandra van Schaijk’.

Op zaterdag 24 maart 2007 omstreeks 04.00 uur is, de toen 17-jarige, Cassandra van Schaijk uit Almere voor het laatst gezien op het busplein in Almere-Stad. Drie weken later werd haar lichaam levenloos aangetroffen in de Noorderplassen in Almere. Er is veel gedaan om het mysterie rond haar dood op te lossen. Echter, ondanks groot rechercheonderzoek en veel media-aandacht is het nog steeds niet duidelijk of Cassandra slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat ze misschien door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Onderzoek

Diverse opsporingsprogramma’s besteedden de afgelopen maanden veel aandacht aan dit onderzoek. Rond de 140 tips kwamen er binnen. Het rechercheteam werkt er hard aan om al deze tips tot op de detail uit te lopen. Zij zijn op zoek naar nieuwe informatie en aanknopingspunten die mogelijk antwoord kunnen geven op de vraag wat er met Cassandra is gebeurd in de laatste uren vlak voor haar dood.

Facebook

Tijdens burgerparticipatiebijeenkomsten, die in juni werden gehouden, werd al snel duidelijk dat er bij de deelnemers behoefte was aan deze Facebookpagina. Het team hoopt dat volgers van deze Facebookpagina meedenken over de onderzoeksvragen.

Uw tip!

De beloning van 10.000 euro die de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie heeft uitgeloofd is nog van kracht tot 31 december 2013. Heeft u informatie of tips bel dan met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt het Facebook-account vinden onder ‘Cold case Cassandra van Schaijk’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *