Nieuws

Uitslaande brand in opvang Leger des Heils

Maandagavond heeft een felle uitslaande brand gewoed in een opvanghuis van het Leger des Heils aan de Spoordreef. De brand ontstond iets voor half zeven op de tweede verdieping van het pand. Om het vuur te bestrijden en alle mensen snel te kunnen evacueren rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit. Alle bewoners konden op tijd het pand verlaten, voor zover bekend raakte niemand gewond. Vanwege de brand zijn tien wooneenheden door brand- en nevenschade voorlopig onbewoonbaar. De bewoners van de flat zijn in het naastgelegen kantoor opgevangen. Wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun verblijfplaats is nog niet bekend. Ze worden tijdelijk op een andere locatie opgevangen. De brandweer doet samen met de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het vermoeden bestaat dat de brand aangestoken is. Later op de avond is door de politie een 27-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *