Nieuws

Agent zwaargewond na achtervolging op Spoorbaanpad

Bij een aanrijding op het Spoorbaanpad met de kruising van de Charlie Chaplinweg is woensdagavond een motoragent zwaargewond geraakt. De agent achtervolgde een scooter na een melding van een vechtpartij. Tijdens de achtervolging kwam de motoragent in botsing met een auto. Rond 21.40 uur kwam een melding dat er een vechtpartij gaande was in de omgeving van station Parkwijk. Twee mannen gaven aan te zijn mishandeld en te zijn bespoten met pepperspray door een groep jongens. Ook zou een andere jongen zijn geslagen door dezelfde groep. Meerdere eenheden zochten in de omgeving toen een zwarte scooter er ineens vandoor ging bij het zien van de agenten. Een achtervolging werd ingezet.

Aanrijding
De 28-jarige motoragent vloog over de auto en kwam ten val. Hij was buiten bewustzijn. Een traumahelikopter landde om medische bijstand te verlenen. De man werd per ambulance met spoed naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam gebracht alwaar hij op de intensive care wordt verpleegd. De 20-jarige bestuurster van de auto raakte niet gewond. De verkeersongevallenanalyse van de regio Amsterdam doet verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *