Kort nieuws

Vier inbrekers op heterdaad aangehouden in Waterwijk en Filmwijk

Dinsdagochtend zijn vier inbrekers kort na elkaar op heterdaad aangehouden. Even na 10.00 uur snelden meerdere politie-eenheden naar de Slingebeekstraat. Twee mannen die aan het inbreken waren in een woning, waren gezien door getuigen. Na de 112 melding dirigeerde de politiemeldkamer meerdere eenheden naar de woning. Op het moment dat de politie in beeld kwam vluchten de twee inbrekers via de achterzijde de woning uit. Ondanks de inzet van meerdere eenheden wisten de twee verdachten in eerste instantie te ontkomen. Een bromfiets die werd aangetroffen bracht de agenten naar een adres op de Tubastraat. Daar werd een 26-jarige man aangetroffen die voldeed aan het signalement. Toen de agenten de man wilden arresteren belemmerde de vader van de verdachte, een 57-jarige Almeerder, de arrestatie. Vader en zoon zijn aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Terwijl agenten met het onderzoek van de inbraak bezig waren zagen ze nabij de Slingebeekstraat de tweede verdachte van de woninginbraak lopen. Ook deze 24-jarige Almeerder is aangehouden en zit vast. De bromfiets, die van een van de verdachten is, is in beslag genomen.

Terwijl de agenten bezig waren met het zoeken naar de verdachten van de inbraak Slingebeekstraat kwam een heterdaad 112 melding binnen van de Viscontistraat. Daar was een verdachte weggerend na een inbraakpoging. Een politie-eenheid trof deze man, met een breekijzer, aan in de Filmwijk. Ook hij werd aangehouden als verdachte van een woninginbraak. Het breekijzer is in beslag genomen. De zaken worden door het woninginbrakenteam onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *