Persberichten

Twee hennepkwekerijen ontdekt

Wietplantage onder bedrijfspand ontdekt 1De politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen aangetroffen op de Oslostraat en de Jacques Brelweg. Rond 12.40 uur kreeg de politie van een getuige te horen dat er op de Brikweg meerdere zakken met afval werden gedumpt. De getuige informeerde de agenten ook over het kenteken van de auto. Bij onderzoek van de inhoud van de zakken bleek dat het ging om hennepafval. De politie stelde direct een onderzoek in bij de woning van de eigenaar van de auto. Met toestemming van de bewoner werd een onderzoek in de woning ingesteld. Op de zolderverdieping troffen de agenten een kweektent met 20 hennepstekken aan. De kwekerij werd geruimd en drie verdachten, inwoners van Almere in de leeftijd tussen 23 en 43 jaar, werden aangehouden en ingesloten.

Op dezelfde dag werd rond 10.35 uur ook een kwekerij aangetroffen op de Oslostraat. Bij deze woning waren de ramen dichtgeplakt met folie en vermoedde de agenten een hennepkwekerij. Dit bleek te kloppen want bij het onderzoek in de woning werden 80 planten aangetroffen. De 33-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *