Persberichten

Hennepkwekerijen ontmanteld in Almere Buiten

32-TH-KXBij twee routinecontroles zijn donderdag 28 februari op twee verschillende adressen hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. Het Regionale Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt heeft de zaken in onderzoek.

Agenten stelden rond 14.00 uur een onderzoek in naar aanleiding van een melding van een openstaande deur op de M.J.Granpre Molièrestraat. In de woning werd niemand aangetroffen maar wel een thuiskwekerij ontdekt. In meerdere vertrekken werd een inwerking zijnde kwekerij aangetroffen, ontmanteld en geruimd. Circa 380 planten, assimilatielampen, filters en andere randapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

2e woning

Enkele uren later, rond 19.45 uur, stelde de wijkagent een onderzoek in bij een woning aan de Januaristraat. Ook in deze woning werd een inwerking zijnde hennepplantage aangetroffen. Circa 200 plantjes, stekjes en randapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Een specialistisch bedrijf heeft de plantages geruimd. Specialisten van de RCAH en de Financiële Recherche Dienst doen het onderzoek. Er werden geen personen aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *