Persberichten

Drie aanhoudingen in onderzoek woningoverval Loefzijde

Twee bewoners gewond na woningoverval Loefzijde 6De recherche van district Zuid/Flevoland, heeft in het onderzoek van de woningoverval aan de Loefzijde in november 2012, opnieuw arrestaties verricht. Bij de overval dreigden de overvallers de vingers van twee tienermeisjes af te knippen.

Het rechercheteam hield maandagochtend 25 maart, een 37-jarige man uit Amsterdam en een 36-jarige vrouw uit Almere aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Maandagavond werd een 32-jarige man uit Almere aangehouden. Ook deze verdachte is in verzekering gesteld. Direct na de aanhoudingen volgde uitgebreid onderzoek in de woningen. Het team kwam het drietal op het spoor na bruikbare informatie na uitzendingen van Avro’s Opsporing Verzocht en tactisch en technisch recherchewerk.

De overval leidde tot grote verontwaardiging omdat de daders dreigden de vingers af te knippen van twee doodsbange tienermeisjes. Direct na de overval werd een Team Grootschalige Opsporing samengesteld (TGO-36) en werd er met man en macht gewerkt aan het in beeld brengen en opsporen van de verdachten.

In het onderzoek naar de grove woningoverval werd al eerder een 41-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte zit nog vast.

Heeft u informatie die het rechercheteam in deze zaak kan gebruiken? Neem dan contact op met het onderzoeksteam TGO-36/Flevoland/Almere via 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw informatie doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Update:

De 36-jarige vrouw uit Almere, die maandag 25 maart als verdachte in het onderzoek naar een grove woningoverval is aangehouden, is na toetsing met de officier van justitie, heengezonden. De vrouw blijft verdachte in het onderzoek. De drie eerder aangehouden verdachten zitten allemaal nog vast. Het rechercheonderzoek (TGO-36) wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *