Persberichten

Vier aanhoudingen bij hennepruimdag

politie persWoensdag 27 februari vond in Almere een hennepruimdag plaats. Na anonieme meldingen werd in totaal bij vijf woningen een onderzoek ingesteld. Vier verdachten konden worden aangehouden.

Op de Bovenloop stonden in drie kamers in totaal 655 hennepplanten. Er was sprake van diefstal van stroom. In een woning aan de Achterwerf bleken op zolder 112 hennepplanten te staan en werd illegaal stroom getapt. Een 41-jarige vrouw kon worden aangehouden. Aan de Pereboomweg stonden in een woning geen hennepplanten, wel was alles in gereedheid om een hennepplantage te beginnen. Ook hier werd stroom gestolen. Twee personen, een 69-jarige man en een 60-jarige vrouw, konden worden aangehouden. In een woning op de Charley Tooropstraat stonden in een kamer 77 henneplanten. De 31-jarige bewoner werd aangehouden. Bij de laatste twee adressen werd in verband met het afpakken van crimineel vermogen een auto in beslag genomen.

Na een anonieme melding dat onder een bedrijfspand aan de Steiger een hennepkwekerij zou zijn, werd een onderzoek ingesteld. Via warmtebeeldcamera’s werd warmte gemeten waarna agenten het pand binnen gingen. Er bleek geen kruipruimte te zijn. In opdracht van de gemeente werd er met graafmachine gegraven. Er bleek geen ruimte onder het huis te zitten en ook geen hennepkwekerij aanwezig.

Risico’s

Bezitters van een hennepkwekerij lopen het risico om aangehouden en vervolgd te worden. Huurders van woningen dragen nog een extra risico bij het kweken van hennepplanten. In de meeste huurcontracten staat een verbod op het telen van hennep. Wanneer er een kwekerij wordt aangetroffen in de woning, loopt de bewoner het risico om uit huis te worden gezet. Ook ontstaan er vaak zeer brandgevaarlijke situaties door de aanwezigheid van een kwekerij. Hierdoor lopen niet alleen de bezitters van de kwekerij gevaar, maar ook de omwonenden.

Samenwerken

De politie werkt bij het opsporen en ontmantelen van hennepkwekerijen samen met de gemeente, woningbouwvereniging en met de energieleverancier. Wilt u hierbij helpen? Meld het dan als u vermoedens heeft over een hennepkwekerij. Dit kunt u doen door langs te komen op het politiebureau of door te bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *