Persberichten

Twee mannen opgepakt na mishandeling en mogelijke straatroof

politie persTwee verdachten zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een mishandeling in het centrum. Behalve het onderzoek naar de openlijke geweldpleging worden de twee Almeerders ook verdacht van een mogelijke straatroof eerder die avond op het Spoorbaanpad.

Rond 03.30 uur stuurden agenten van het Horecatoezicht twee lastige mannen van de Grote Markt. Het duo gedroeg zich vervelend en agressief naar ander uitgaanspubliek. Observanten van cameratoezicht alarmeerden enige tijd later agenten in de omgeving van de Marktmeesterstraat, omdat er een man werd aangevallen en flink werd mishandeld. Agenten troffen de twee eerder weggestuurde verdachten aan en een gewonde man. De Almeerders, 20 en 23 jaar, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer had enkele flinke klappen en schoppen moeten incasseren en is met letsel aan zijn gezicht en nek naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de aanhouding van de twee mannen ontstond een vervelende sfeer. Omstanders bemoeiden zich met de arrestatie en moesten op afstand worden gehouden. Een hondengeleider schermde met zijn politiehond de agenten af die de twee verdachten onder controle brachten. Toen een onbekende man tot twee maal toe inliep op de hondengeleider besloot deze zijn viervoeter in te zetten en werd de man gebeten. In het tumult van het aanwezige publiek liep de man daarna weg. Nadat de verdachten waren afgevoerd keerde de rust terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *