Persberichten

Achtervolging gestolen auto eindigt na aanrijding

politieBij een achtervolging van een gestolen auto is donderdagochtend 10 januari een 17-jarige verdachte aangehouden. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

Agenten zagen even voor 04.00 uur een VW Polo met hoge snelheid rijden over de Spoordreef en gingen er voor een controle achter aan. Over de Waddendreef ging het met hoge snelheid richting de Koninginneweg naar de Dokkumdreef. Met snelheden boven de 110 km/u raakte de bestuurder de macht kwijt over het stuur en ging de bocht uit bij de Harlingensingel. Daar reed de auto vol op een lantaarnpaal. De twee inzittenden vluchtte direct de auto uit. De agenten zette hierop de achtervolging te voet in. Bij de kinderboerderij nabij het Heerenveenpad werd de 17-jarige verdachte aangehouden. Ondanks een uitgebreide zoekactie naar de tweede inzittende werden geen personen meer aangehouden. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de VW Polo is gestolen bij een woninginbraak in Almere. De auto is zwaar beschadigd afgesleept. Het woning inbraakteam van basiseenheid Almere heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten en zit vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *