Persberichten

120.000 Euro schade rondom jaarwisseling

containerbranden 2012 (2)De gemeente Almere kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest en er is minder vernield dan vorig jaar. Wellicht heeft dit ook te maken met de weersomstandigheden. Het is in ieder geval een goed begin van het nieuwe jaar.

Gemeente, politie, brandweer en ambulancedienst werkten nauw samen in de voorbereiding op de jaarwisseling. In goed overleg zijn weer de nodige preventieve maatregelen getroffen zoals het ontmantelen van abri’s en het afsluiten en tijdelijk verwijderen van 600 prullenbakken.

Vernielingen
Een eerste inventarisatie laat zien dat er minder vernielingen zijn gepleegd dan vorig jaar. Vorig jaar was er schade uiteindelijk 150.000 euro. Vernieling van abri’s is zeker met 35 % afgenomen: van 24 naar 15 beschadigde abri’s. Ondanks het feit dat er minder is vernield, heeft deze jaarwisseling de gemeente toch nog rond de 120.000 euro gekost. De grootste schadepost is toe te schrijven aan het grote aantal vernielde prullenbakken (125) en verkeersborden (219).

Aanhoudingen voor vernielingen
Er zijn op meerdere plekken in Almere jongeren aangehouden die verdacht worden van het vernielen van gemeentelijke eigendommen. De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernielingen en zal de schade verhalen op de daders.

Halt
Er zijn 15 verbalen verzonden naar Halt. De jongeren zijn aangehouden voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Halt heeft op 3 januari gesprekken met deze jongeren en hun ouders gevoerd. Daarna moeten ze hun taakstraf uitvoeren bij Stadsreiniging.

Samen houden we Almere schoon!
De gemeente heeft op woensdag 2 januari de restanten vuurwerkafval in de stad opgeruimd. De hoeveelheid was beduidend minder dan voorgaande jaren en er was dan ook minder inzet van Stadsreiniging nodig; veel Almeerders hebben zelf hun straat schoongemaakt. De gemeente bedankt de inwoners dan ook voor het opruimen van het vuurwerkafval en het schoonhouden van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *