Nieuws

Grensrechter Buitenboys overleden na zware mishandeling

De Almeerse voetbalclub S.V. Buitenboys heeft vanmiddag rond half zes bekend gemaakt dat hun 41-jarige grensrechter is overleden. De man uit Almere vlagde zondag een wedstrijd en werd aan het einde hiervan door minstens twee spelers van sv Nieuw-Sloten mishandeld. Hierbij werd hij door de jongens onder andere tegen het hoofd geschopt. De man wist te ontkomen, maar werd even later opnieuw toegetakeld. Het slachtoffer is hierna naar huis gegaan en even later teruggekomen naar sportpark Polderkwartier om nog een wedstrijd te bekijken. Enige tijd later werd hij onwel en is vervolgens overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn toestand verslechterde snel. Maandagmiddag rond 17:30 uur is de man in bijzijn van zijn familie aan zijn verwondingen overleden.

Aanhoudingen
De politie liet eerder vandaag al weten dat er vanmorgen drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Amsterdam van hun bed zijn gelicht. Verder sluit de politie meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. Direct na het bekend worden van het overlijden heeft de politie in verband met de ernst van het misdrijf het recherche team dat zich met de zaak bezig houdt vergroot. De club waar de jongens voor speelden heeft ze direct verbannen en heeft de namen doorgegeven aan de KNVB. De KNVB zal de diverse partijen horen en zal hierna de zaak aan de tuchtcommissie voorleggen die een uitspraak zal doen over de straffen voor de verdachten. De maximale straf die de jongens kunnen krijgen van de voetbalbond is het drie jaar lang niet uit kunnen komen voor een voetbalclub. Het Openbaar Ministerie wil later deze week de verdachten die nu vast zitten voor laten komen bij de rechter-commissaris.

Medeleven
Het bestuur van sv Nieuw-Sloten heeft op haar website een verklaring geplaatst waarin men aangeeft diep geschokt te zijn en betuigt haar medeleven aan de nabestaanden en alle anderen betrokken mensen bij Buitenboys. Direct na het bekend worden van het overlijden stroomden de condoleances binnen. Op de voetbalclub zelf kwam wethouder van sport Rene Peters persoonlijk zijn medeleven overbrengen aan de club. Ook minister Edith Schippers van Sport betuigde haar medeleven middels een reactie aan het ANP. Ook op internet is een condoleanceregister geopend waar de steunbetuigingen binnen komen. Diverse bekende voetballers spreken hun afschuw uit over het voorval.

2 gedachten over “Grensrechter Buitenboys overleden na zware mishandeling

 • Fam. Bergwerff te Berkel

  Onze gedachten gaan uit naar het volgende slachtoffer en zijn familie, van zinloos geweld. Onze condoleances. Ook aan de spelers vd club en het bestuur. Hoe heeft dit kunnen gebeuren! Heel veel sterkte toegewenst in deze verdrietige tijden.

  Fam.Bergwerff

  Beantwoorden
 • Te erg voor woorden ,dit is niet te begrijpen ,vreselijk voor de familie ,dit is voor hun een vreselijke tijd ,hoop dat jullie steun vinden de kracht vinden om door te gaan ,onbegrijpelijk en oneerlijk dat een goed mens vader zoon oom vriend een kei van een kerel met een gouden hart zo wreed van ons ieder word weg gerukt ,weggenomen door een paar snotapen ,hoe is deze wereld zo explosief veranderd in een hel ,een wereld vol agressie geweld ,moord en doodslag ,een wereld zonder respect voor de medemens ,een wereld waarin niks meer telt , en zogenaamde religies deze wereld uiteen drijft, religies die elkaar bstrijden met waanideen ,!!!!
  Het moet niet uit maken wie wat je bent ,een ander ras ,soort,geloof ,welk wereld deel ,of van welke stam je behoort ,wij moeten samen een zijn elkaar respecteren ,elkaar ook opvoeden ,elkaar kunnen wijzen op fouten ,maar ook elkaar een schouder klop geven ,…….!!! Het maakt niet uit van het waarom ,DIT had NOOIT MOGEN GEBEUREN ,…!!!!! Richard zo oneerlijk dat je er niet meer bent ,rust zacht , jongen rust zacht .!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *