Persberichten

Verkeersteam handhaaft met behulp van ANPR

Het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland hield donderdagmiddag/avond 8 november tussen 14:30 tot 22:00 uur op de A6 ter hoogte van de afslag Almere-Haven een controle met behulp van ANPR (automatische nummerplaatherkenning). Deze controle hield de politie samen met de Belastingdienst. Alle voertuigen die de ANPR-camera passeerden en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkwamen werden door motorrijders van politie van de weg gehaald.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparaat passeerden. Motorrijders van politie haalden de ‘hits’ uit het verkeer en brachten de voertuigen naar het controleterrein In totaal werd door politie meer dan € 1000,- aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke geïnd.

Agenten bekeurden bestuurders onder meer voor het rijden met een verlopen APK, het niet verzekerd zijn, afvallende lading en het niet kunnen tonen of in het bezit hebben van een geldig rijbewijs en/of kentekenbewijs. Een 39-jarige man is ingesloten omdat hij nog een boete had open staan van bijna 1000,- euro. De man kon dat niet direct betalen, waarop hij is ingesloten. Het boetebedrag blijft staan. Ook is het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige man omdat hij niet aan een openstaand boetebedrag van bijna 1200,- euro kon voldoen. Na betaling zal hij zijn rijbewijs terug krijgen. Een 34-jarige man is aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Belastingdienst

Door de deurwaarders van de Belastingdienst werden 55 auto’s in beslag genomen, waarvan 14 direct werden afgevoerd. Een bedrag van € 41.300,- van openstaande vorderingen voor de Belastingdienst werd contant betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *