Persberichten

Verdachten met inbrekerswerktuig aangehouden

Een oplettende bewoner van de Sappemeerstraat hoorde zaterdagochtend vroeg rond 03:30 uur verdachte geluiden in haar straat. Ze nam poolshoogte en zag twee verdachte mannen rommelen en rondstruinen. 
De alerte getuige aarzelde geen moment en belde het alarmnummer 112. Ze gaf een duidelijk signalement van de verdachte figuren. Politie-eenheden gingen onopvallend ter plaatse en troffen ter hoogte van het Landgoedpad twee personen aan die aan het signalement voldeden. De personen zijn staande gehouden en direct gecontroleerd. Beide mannen hielden een vaag verhaal en konden geen plausibele verklaring geven waarom zij op dat tijdstip op die locatie aanwezig waren. Bij de mannen zijn verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen waaronder schroevendraaiers. Deze vangst gecombineerd met de onduidelijke verklaringen van de verdachten was reden genoeg om ze mee te nemen naar het bureau voor verder verhoor. De mannen, respectievelijk 23 en 19 jaar zijn afkomstig uit Litouwen.

 

Zie ook onze inbrakenkaart: https://www.hv-almere.nl/?page_id=6508

 

2 gedachten over “Verdachten met inbrekerswerktuig aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *