Persberichten

Twee straatrovers aangehouden bij preventieve fouilleringactie

Zaterdagavond rond 23:15 uur kwam een 17-jarige jongen aan het bureau met de mededeling dat hij slachtoffer was geworden van een straatroof op de Esplanade.

De jongen zou beroofd zijn door twee mannen en hierbij klappen hebben opgelopen, waardoor hij ten val kwam en verwondingen had opgelopen. Nadat hij op verhaal was gekomen hebben agenten hem naar de spoedpost van het Flevoziekenhuis gebracht alwaar hij behandeld kon worden. Nadat deze melding binnenkwam is er aan de hand van het opgegeven signalement een zoekactie gestart om de verdachten te achterhalen. Inmiddels bleek dat Cameratoezicht beelden heeft weten te maken van de verdachte mannen op de Esplanade. Een koppel agenten ging met deze wetenschap op pad en trof tijdens de preventieve fouilleringactie die op dat moment aan de gang was, beide verdachte personen aan in het stadscentrum. Het signalement kwam overeen, beide mannen zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Het gaat hierbij om een 22-jarige man en een 16-jarige jongen. Beiden zonder vaste woon-of verblijfplaats. De recherche van district Zuid onderzoekt deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *