Persberichten

Fietsendieven aangehouden in Buiten en Haven

Drie mannen zijn donderdagavond rond 22.20 uur aangehouden voor een beroving van een man waarbij zijn fiets werd gestolen. De aangever belde de politie en wist te vertellen dat hij zijn belagers herkende en wist waar ze mogelijk zouden verblijven. Eenmaal in de bewuste woning aangekomen konden direct twee verdachten worden aangehouden. De andere verdachte probeerde in de woning nog weg te vluchten, maar een politieagent was hem te snel af, waarna ook hij werd ingerekend. In de woning werd de gestolen fiets aangetroffen en in beslag genomen. De aangever, een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, bleek na controle nog een boete open te hebben staan. Omdat hij die niet direct kon voldoen, werd ook hij aangehouden en ingesloten. Later zal hij zijn fiets weer terug krijgen.

Achtervolging
Diezelfde avond zag een melder iemand een fiets stelen en wegrijden over het Spoorbaanpad in de richting van het centrum. Politieagenten waren in de buurt en zagen de jongen fietsen. Omdat hij er op de fiets vandoor ging werd er een achtervolging ingezet. In de omgeving van de Veldmuisstraat kon hij worden aangehouden. De fiets is in beslag genomen, de jeugdige verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *