Persberichten

Beschonken automobiliste rijdt door na aanrijding

Zaterdagmiddag 10 november, rond 13:30 uur, is een 39-jarige vrouw uit Almere aangehouden voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Een 19-jarige plaatsgenoot wilde met haar bromfiets op de Binnenhof achteruit de weg op rijden toen zij bijna werd aangereden. Door te remmen wist ze dit te voorkomen, echter kwam zij ten val door de gladheid van gevallen bladeren op de weg. Hierbij liep de 19-jarige Almeerse geen letsel op, maar de bromfiets raakt wel flink beschadigd. De 39-jarige automobiliste verleende geen hulp en reed door. Surveillerende agenten werden aangesproken door getuigen over de aanrijding.

Op de Neringpassage zagen de agenten het voertuig rijden dat voldeed aan de beschrijving van de getuigen en gaven haar een stopteken. De bestuurster negeerde deze. Na een korte achtervolging stopte het voertuig uiteindelijk op de Sneekermeerstraat. Daar werd de bestuurster aangesproken op haar gedrag en moest zij een alcoholtest ondergaan. Uit deze eerste meting bleek dat zij te veel had gedronken. Hierop wilden de agenten de 39-jarige dame aanhouden, maar zij verzette zich hevig. Uiteindelijk is zij meegenomen naar het bureau en ingesloten wegens wederspannigheid.

Uit een tweede meting op het politiebureau bleek dat zij drie keer de toegestane wettelijke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Daarop is het rijbewijs ingevorderd en na verhoor zal proces verbaal worden opgemaakt. Het schadeformulier voor de beschadigde bromfiets is inmiddels ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *