Persberichten

Politie voorkomt rel in stadscentrum

Met het inzetten tientallen agenten is in de vroege ochtend van donderdag 25 oktober een openbaar orde incident voorkomen. De agenten dreven een groep van circa 100 jongeren in de leeftijd van 14 -20 jaar uiteen omdat het in de omgeving van de Muntmeesterhof en Grote Markt uit de hand dreigde te lopen. Er is niemand aangehouden.

Rond 04.30 uur ontstond een agressieve en grimmige sfeer op en rond de Grote markt nadat een feest voor jongeren in een horeca was geƫindigd. Surveillerende agenten zagen hoe er in de groep, ongeveer 100 personen, onderling ruzie was en er gevochten werd. Met hulp van diverse eenheden uit de regio, is de groep jongeren uiteen gedreven. Dit gebeurde op een enkele locatie met wat duw- en trekwerk. Bij het voorval assisteerden meerdere portiers en gastheren van de horeca om de jeugd gecontroleerd te verwijderen. Nadat de groep zich verwijderde keerde de rust weer. Het is onduidelijk wat de oorzaak is geweest van het voorval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *