Persberichten

Eerste preventieve fouilleringactie in Stadscentrum

Vrijdagavond laat en gedurende de nacht heeft de politie in het Stadscentrum van Almere de eerste preventieve fouilleringactie gehouden. 

De straten die waren afgesloten lagen in de omgeving van de Koopmansstraat, Bankierbaan en Herbergsteeg. Twee mannen zijn aangehouden die in het aangewezen gebied een busje peperspray en een scherp voorwerp bij zich droegen. Het gaat hierbij om een 19-jarige man en een 22-jarige man, beiden woonachtig in Almere. Beide voorwerpen zijn inbeslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau alwaar ze zijn verhoord. De recherche van Stad/Oost heeft deze zaken in onderzoek. Deze eerste actie had een rustig verloop. Het publiek reageerde begripvol en vond het een goede zaak van de politie en de gemeente. Om eventuele vragen te beantwoorden deelden de agenten een flyer uit met informatie over het preventief fouilleren. Daarnaast konden mensen met vragen bellen met 0900-8844. Het burgemeesterbesluit om een gedeelte van Almere Centrum aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied heeft voornamelijk een preventief karakter. Het is gericht op het voorkomen van toekomstige verstoringen van de openbare orde en rechtsorde. Door het aanwijzen van het Stadscentrum als veiligheidsrisicogebied wil de burgemeester een sterk signaal afgegeven aan bezoekers van de horeca dat (vuur)wapenbezit en –gebruik in Almere niet wordt geduld. Daarnaast moet de maatregel het veiligheidsgevoel van bezoekers en bewoners verhogen. Tot 1 januari 2013 heeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren in het daarvoor aangewezen gebied.

Almeerders vinden het een ‘goede zaak’, aldus de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *