Persberichten

Almeerder aangehouden na bedreigen agenten

Woensdagavond is een 18-jarige Almeerder aangehouden nadat hij zich niet kon legitimeren en agenten bedreigden met de dood. 

Rond 22.15 uur stelden agenten een onderzoek in na een 112 melding dat een grote groep jongeren op de Johannes Vermeerstraat de ramen van een woning wilden ingooien. Bij het zien van de politie zette de groep, circa 10-15 jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, zich in beweging. Agenten spraken een van de passerende jongeren aan, echter de jongen negeerde de agenten en probeerde weg te lopen. Toen hij werd staande gehouden werd de Almeerder agressief en weigerde hij zich te legitimeren. Ondanks waarschuwingen van de agenten bleef de jongen zich zeer recalcitrant gedragen waarna aanhouding volgde. Bij de aanhouding bedreigde hij de agenten met de dood en sloeg hij een agente met een elleboog in het gezicht. Met hulp van toegesnelde agenten kon de groep jongeren op afstand worden gehouden en de verdachte worden geboeid. Bij het plaatsen in de politieauto probeerde de verdachte de agenten te trappen. Tegen de verdachte is aangifte gedaan door de agenten. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek. De agente raakte door de elleboog lichtgewond maar kon haar dienst blijven verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *