Nieuws

Uitslaande brand in woning André Franquinstraat; geen gewonden

In een woning aan de André Franquinstraat heeft zondagochtend een uitslaande brand gewoed. In de woning waren op het moment dat de brand uitbrak een volwassene en 5 kinderen aanwezig. Zij konden hun huis op tijd verlaten en raakten niet gewond. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had, brandden de eerste verdieping en de zolderverdieping helemaal uit.
Burgemeester Annemarie Jorritsma is later op de ochtend naar de plaats incident gekomen om zich persoonlijk op de hoogte te laten stellen over de situatie. Ook heeft ze met diverse buurtbewoners en betrokkenen gesproken. Berichten over een poging tot zelfdoding bleken niet juist te zijn. Wat wel de oorzaak van de brand is geweest wordt op dit moment onderzocht. Voor de bewoners is door de gemeente opvang geregeld. Bij de omringende woningen wordt de omvang van de schade nog bekeken door stichting Salvage.

Foto 1,2: Bob Friedländer
Foto 8,9: Ronald de Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *