Persberichten

Straatroof Smartphone bij het NS Station

Zaterdagavond is een 15-jarig meisje uit Amersfoort beroofd van haar telefoon.

Het meisje was onder invloed van alcohol en was onderweg van Lelystad naar huis. Zij vroeg in de stationshal een aantal omstanders of zij haar konden helpen met het vinden van de juiste trein naar Hilversum. De omstanders, twee meisjes en een jongen namen haar vervolgens mee naar buiten voor wat ‘frisse lucht’. Buiten aangekomen vroegen ze of ze met haar telefoon haar ouders kon bellen. Omdat het meisje het niet helemaal vertrouwde weigerde ze haar telefoon af te geven en hield hem stevig vast, waarna de jongen haar onder bedreiging dwong haar telefoon af te geven. De jongen rukte de telefoon uiteindelijk uit haar handen en vluchtte daarna met de twee andere medeverdachten weg. Het slachtoffer is daarna opgevangen door een man welke de politie heeft gebeld.

De politie zou graag meer willen weten van dit incident. Bent u getuige geweest? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844, districtsrecherche Zuid. Weet u meer van het incident, maar kent u de daders ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *