Persberichten

Almeerder (18) raakt rijbewijs na 1 week al kwijt

Medewerkers van het regionale Verkeershandhavingsteam hebben dinsdagmiddag en -avond bij een snelheidscontrole drie rijbewijzen ingevorderd voor grove snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u te snel. Daarnaast is tegen 15 hardrijders proces verbaal opgemaakt voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u. Tegen deze snelheidsovertreders is proces verbaal opgemaakt. Bij een ingevorderd rijbewijs en bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u bepaalt de Officier van Justitie de hoogte van de boete en/of de strafmaat.

Bij een lasercontrole op de Buitenring werd een 18-jarige man uit Almere geklokt met een snelheid van 152km/u daar waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de jongeman is daarop ingevorderd, slechts een week na het behalen van dit felbegeerde roze “papiertje”. Een 24-jarige motorrijder uit Almere reed met een snelheid van 138 km/u over de Buitenring, bij de daaropvolgende staande houding bleek de man ook niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Zijn motor is in beslag genomen. Op de Hogering werden bij een lasercontrole wederom twee rijbewijzen ingevorderd voor grove snelheidsovertredingen. Het gaat hier om een 24-jarige en een 22-jarige man, beide woonachtig in Almere. Zij reden respectievelijk 143 km/u en 136 km/u, daar waar 80 km/u de max is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *