Persberichten

Woninginbrekers Distelweg geen kans door alerte buurtbewoners

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vier Almeerders (17, 18, 19 en 24 jaar oud) aangehouden voor een poging inbraak in een woning aan de Distelweg. Personeel van de politiemeldkamer kreeg een melding binnen van alerte buurtbewoners, die zagen dat het viertal bezig was om met een koevoet een raam open te breken. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse waarvan een aantal op mogelijke vluchtroutes positie in namen. De inbrekers vluchtten weg op scooters en werden na een korte achtervolging aangehouden. De verdachten zitten nog vast en de zaak is in behandeling bij het woninginbrakenteam van District Zuid.

Rond 05.00 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er een raam van een woning aan de Distelweg was opgebroken en dat vier jongens waren weggevlucht. Agenten zagen op de Basilicumweg twee scooters rijden met op beide scooters twee personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Eén scooter kon op het Bergklaverpad achterhaald worden, waarna de twee berijders werden aangehouden. De andere scooter reed via de Distelweg richting een brug. Daar stond echter een politiewagen die ze kennelijk over het hoofd zagen. De scooter reed tegen de voorband van de politieauto aan, waarna beide personen ten val kwamen. De twee raakten niet gewond en konden gelijk worden aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *