Persberichten

Verwarde man aangehouden na bespugen en aanvallen agent

Een 39-jarige verwarde man is woensdag gearresteerd nadat hij zich onttrok aan zijn psychiatrisch consult en een agent in zijn gezicht spuugde en hem een vuistslag gaf. De man is na een korte achtervolging aangehouden en ingesloten. Na het afhandelen van het strafrechtelijke deel wordt de man overgedragen aan professionele hulpverleners. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Twee agenten assisteerden rond 11.50 uur psychiatrisch verpleegkundigen om een in geestelijke nood verkerende patiƫnt te beoordelen voor opname en behandeling. De man, een 39-jarige Almeerder, bevond zich in zijn woning aan de Clingendaellaan. Tijdens het gesprek met de verpleegkundigen aan de voordeur rende de man plotseling hard weg. De agenten achtervolgden de man en haalden hem in. De Almeerder spuugde een van hen in het gezicht en deelde een fikse vuistslag uit. De diender kwam hierdoor tenval en liep letsel op aan zijn gezicht en knie. Omstanders schoten de agenten te hulp waarna de man in de boeien kon worden gezet. Vandaag handelen rechercheurs de zaak af. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en mishandeling van een politieman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *