Persberichten

Slachtoffer beroving wordt verdacht van valse aangifte

Een 26-jarige man uit Almere is door het roofteam district Zuid in plaats van slachtoffer als verdachte gehoord. De man had in april aangifte gedaan van een gewelddadige straatroof. Daarbij zou hij door twee mannen met vuurwapens zijn bedreigd en waren diverse persoonlijke bezittingen van hem afgepakt. Uit het rechercheonderzoek bleek dat de man valse aangifte had gedaan. Tijdens de verhoren gaf de vermeende aangever toe. Het strafdossier wordt verzonden naar justitie. In overleg met de afdeling juridische zaken wordt gekeken naar de mogelijkheden om de gemaakte kosten en inspanningen van de rechercheurs op de man te verhalen. Het doen van valse aangifte is een misdrijf en wordt door justitie stevig aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *