Persberichten

Litouwers op strooptocht in Almere

Dinsdagnacht zijn twee mannen uit Litouwen (22 en 28 jaar) op heterdaad betrapt en aangehouden toen ze in Almere Buiten meerder auto’s hadden opengebroken en navigatiesystemen hadden gestolen. Zeker zes auto’s zijn opengebroken en bij de verdachten zijn diverse soorten losse navigatiesystemen aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast. Politie Flevoland roept opnieuw alle autobezitters op om waardevolle zaken UIT de auto te halen: Niets er in = Niets er uit!

In de nacht van maandag op dinsdag zag een buurtbewoner rond 01.10 uur hoe twee mannen op het Ocelotplantsoen een auto openbraken en deze doorzochten. De getuige belde direct 112 waarna meerdere politie-eenheden richting Almere Buiten opreden. Ondertussen brak het duo een tweede auto open en deed de getuige ‘live’ verslag van de autokraak. Agenten arresteerden het duo in omgeving van de Leeuwstraat en troffen bij de verdachten enkele losse navigatiesystemen zoals TomTom en Garmin aan. Deze zijn direct in beslag genomen. Onderzoek in de buurt leverde zes opengebroken auto’s op. Vier auto’s op het Ocelotplantsoen en twee auto’s op het IJsbeerpad. Alle autobezitters zijn benaderd en hebben ondertussen aangifte gedaan. In de Faunabuurt werd een auto met Litouws kenteken aangetroffen. In de auto bleken nog meer navigatiesystemen en autoradio’s te liggen evenals inbrekersgereedschap. Ook de auto en alle aangetroffen goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De 28-jarige verdachte is kort geleden in Lelystad aangehouden als verdachte van betrokkenheid van diefstal. Voor deze zaak moet de man nog voorkomen.

De recherche van Almere Buiten heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd alsnog zo snel mogelijk te doen.

Politie Flevoland roept autobezitters regelmatig op om waardevolle spullen uit de auto te halen. De slogen Niets er in = Niets er uit is ook voor deze autokraken op zijn plaats!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *