Persberichten

Jeugdige inbrekers op heterdaad betrapt, één aangehouden

In de nacht van woensdag op donderdag is een 17-jarige jongen uit Almere op heterdaad aangehouden nadat getuigen 112 belden toen ze twee verdachte figuren in een tuin aan de Hotel de Wereldstraat zagen scharrelen. Bij het zien van de politie probeerde de 17-jarige verdachte op een bromfiets te ontkomen maar de agenten wisten dit te voorkomen en doken er boven op. In een tuin werd een tweede bromfiets aangetroffen die gestolen bleek. Een zoekactie naar een mogelijke tweede verdachte leverde helaas niets op. De verdachte, een bekende van de politie, zit vast. De recherche van basiseenheid Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Rond 03.00 uur belden buurtbewoners 112 omdat ze twee vreemde figuren in een tuin van een woning aan de Hotel de Wereldstraat zagen rommelen. Een politie-eenheid was er binnen enkele minuten en betrapte de 17-jarige. Hij rende naar een bromfiets en probeerde weg te komen. De agenten doken er bovenop en voorkwamen zijn vlucht. Hij werd direct ingerekend. Bij geen van de woningen werden braaksporen aangetroffen maar tegen een gevel wel een tweede bromfiets. Deze brommer bleek te zijn gestolen en is in beslag genomen. Met meerdere eenheden is uitgebreid gezocht naar een mogelijke tweede verdachte echter zonder resultaat. Beide bromfietsen worden uitgebreid onderzocht op sporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *