Persberichten

Brandstichters op heterdaad betrapt bij autobedrijf

Woensdagavond zijn twee mannen uit Almere (26 en 41 jaar) aangehouden als verdacht van betrokkenheid van brandstichting bij een autobedrijf aan de Ambachtsmarkt. Bij de arrestatie verzette een van de mannen zich en moest er gedreigd worden met pepperspray om het duo onder controle te krijgen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Getuigen zagen hoe twee mannen met een jerrycan in de weer waren bij een garagebedrijf aan de Ambachtsmark. Een vloermat werd brandend tegen de deur van het bedrijf gezet en de mannen liepen weg. Omstanders belden direct 112, haalden de mat weg, blusten het vuurtje en konden een brand voorkomen. Gealarmeerde motoragenten spoorden het tweetal op en kwamen uit bij een woning in de directe omgeving. Toen de politiemensen de mannen aanhielden verzette een van de verdachte zich en probeerde de ander de aanhouding te bemoeilijken.
Er ontstond een worsteling waarna een van de agenten waarschuwde pepperspray te gebruiken. Hierna konden beide mannen worden aangehouden Tijdens de aanhouding zijn beide motoragenten grof beledigd en woordelijk bedreigd. Mogelijk dat een geschil tussen de twee verdachten en het garagebedrijf de oorzaak is van de brandstichting. Specialisten van Forensische Opsporing doen vandaag sporenonderzoek. Er zijn diverse goederen in beslag genomen. De afhandelunit distrci Zuid maakt proces-verbaal op terzake brandstichting, wederspanningheid, belediging en bedreiging. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *