Persberichten

Vader en zoon vast na achtervolging en bedreiging met nepvuurwapen

Dinsdagmiddag rond 16.50 uur ontstond commotie in de Lubitschstraat/Filmwijk nadat omstanders getuigen waren van een bedreiging waarbij een (nep) vuurwapen en een mes in het spel waren. Meerdere politie-eenheden rukten naar de Lubitschstraat en hielden een 56-jarige vader en diens 20-jarige zoon aan. Tijdens het onderzoek werd een mes en een (nep)vuurwapen aangetroffen. De recherche van basiseenheid Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Omstanders zagen hoe een man in een auto door twee andere auto’s werd klemgereden en bedreigd. Een van de getuigen belde 1-1-2 en gaf alles door aan de politiemeldkamer die onmiddellijk meerdere eenheden naar de Lubitschstraat dirigeerden. Ter plaatse werden de twee Almeerders aangehouden en werd een plaats delict onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van wapens. Ook een politiehond werd hierbij ingezet om eventuele wapens te achterhalen. In een van de auto’s van de verdachten werd een mes en een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van de bedreiging. Uit de eerste onderzoeksresultaten zou het mogelijk gaan om een ruzie in de relationele sfeer. Het slachtoffer, een 29-jarige Amsterdammer bleef ongedeerd en is verwezen voor aangifte. Daders en slachtoffers kennen elkaar. De afzetting rond de Lubitschstraat werd omstreeks 18.15 uur opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *