Nieuws

Roze bob sleutelhanger reuze populair

Na de winter actie, met witte bob sleutelhangers, moest de politie Flevoland voor het EK voetbal natuurlijk ook weer met een leuke actie komen om bestuurders alcoholvrij achter het stuur te krijgen. Dit maal is er ingezet om vrouwen achter het stuur de bob te laten zijn. Dit zodat de mannen, rustig een biertje kunnen drinken tijdens het EK.

Al gauw bleek het een gouden combinatie, een actie speciaal voor vrouwen. Sinds de eerste berichten in de media verschenen over de roze (pink) bob doken op twitter velen verzoeken op om de bob sleutelhanger te bemachtigen. De persvoorlichting van de politie kreeg tientallen verzoeken om locaties vrij te geven waar deze alcoholcontroles kwamen te staan, zodat men de alcoholcontroles kon bezoeken. De animo is zo groot dat Leo Dortland van de politie Flevoland heeft laten weten de mogelijkheid te bekijken om binnenkort 10 stuks te verloten. (meer info via zijn twitteracount: @LeoD_112)

Na de verloren wedstrijd van Denemarken is de politie gestart met de eerste controle waar de sleutelhangers werden uitgedeeld aan alle vrouwen die 100% alcoholvrij achter het stuur zaten. De controle bevond zich in het centrum van Almere op de Spoordreef. Tijdens deze controle werd via Twitter en Faceboek druk gespeculeerd over de locatie van de controle, veel mensen zijn na het horen van de locatie in de auto gesprongen in de hoop daadwerkelijk een roze bob sleutelhanger te scoren. Helaas voor de mannen bleek het meest haalbare alleen een oranje bob sleutelhanger met een kleine voetbal in het midden te zijn.

Tijdens de controle zijn 711 bestuurders gecontroleerd. Maar liefst 706 bestuurders kregen een bob sleutelhanger mee naar huis. Vijf anderen bleken helaas toch te diep in het glaasje te hebben gekeken.

De politie Flevoland laat weten blij te zijn met de publiciteit rondom de “pink” actie. Volgens hen is er animo vanuit korpsen uit het hele land. Zelfs vanuit België bleek de interesse groot.

De politie maakt niet bekend waar en wanneer de volgende controles zijn. En voor een echte bob geld, 100% bob is 0% op!

2 gedachten over “Roze bob sleutelhanger reuze populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *