Kort nieuws

Roze BOB bij alcoholcontrole

Het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland deelt de komende EK-periode tijdens de regionale alcoholcontroles de eerste en unieke exemplaren van de PINKBob uit aan weggebruik(st)ers die bij de pinken (alcoholvrij!) achter het stuur zitten. Politie Flevoland maakt hiermee een knipoog naar de dames. Dit, om zo gedurende de EK-periode een Bob-afspraak met een vrouwelijke bestuurder te stimuleren. De PINKBob is de tegen(sleutel)hanger van de oranje VoetbalBOB-hanger. Flevoland kleurt de komende periode oranje, met een duidelijk roze accent!

Deze give-away in “bijdehand” PINK wordt uitgedeeld aan een Bewust Onbeschonken Bestuurster die 100% BOB is en 0% alcohol op heeft! Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam delen deze PINKBob- of de oranje VoetbalBob-sleutelhanger uit tijdens de landelijke alcoholcampagne die tijdens de EK periode loopt. De bekende Bobsleutelhanger in het PINK is een gezamenlijk initiatief van politie Flevoland, provincie Flevoland en Veilig Verkeer Nederland.

Het idee wordt ook door korps Gooi en Vechtstreek en korps Utrecht (samen met korps Flevoland momenteel Midden Nederland io.) omarmd en overgenomen. Daarna volgen nog meer politiekorpsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *