Persberichten

Politie start last-minute actie om wanbetalers aan te pakken

Tijdens het EK voetbal gaat de politie gericht langs de deuren om niet betaalde boetes en vonnissen te innen. Inwoners van Almere-Buiten die nog een boete open hebben staan, kunnen tijdens het EK voetbal bezoek aan huis verwachten. Dit onder het mom van: “Kom je zelf, of hoor je de doelpunten van Oranje vanuit de cel?”

Notoire boeteweigeraars krijgen de kans om vóórdat het EK voetbal van start gaat, alsnog openstaande boete(s) te betalen. Tom Nauta, chef basiseenheid Almere-Buiten: ”We communiceren bewust deze boete-inningsactie vóórdat het EK begint. Niemand vindt het leuk om de politie aan de deur te hebben, als de hele buurt meekijkt. Veel mensen kiezen alsnog eieren voor hun geld, is onze ervaring bij boete-inningsacties rond de feestdagen in december. Slechts een enkeling laat het aankomen op een verblijf in het cachot. We verwachten ook nu, tijdens het EK voetbal, dat mensen liever voetbal kijken dan in de cel zitten.”

De politie van de basiseenheid Almere-Buiten wil met deze actie laten zien dat misdaad niet loont, want ‘vroeg of laat komen we je halen en dan is het zitten of betalen’. De boete-inningsactie wordt ondersteund door collega’s van Bewaking & Transport.

Ook voetballiefhebbende vonnis-ontvluchters die nog niet opgehaald zijn door de politie kunnen zich voor het EK voetbal melden bij de politie om hun straf voor het EK voetbal uit te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *