Nieuws

Man in gezicht gestoken op schoolplein Oldewierde

Op het schoolplein van basisschool de Wierwinde aan de Oldewierde heeft dinsdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden.
Hierbij raakte een 26-jarige man gewond aan zijn gezicht. De dader is er te voet vandoor gegaan in de richting van de Kornwierde. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij inmiddels is behandeld aan zijn verwondingen. De man zal aangifte doen bij de politie. Met behulp van een politiehelikopter en verschillende eenheden op de grond is gezocht naar de dader van de steekpartij, maar die zoektocht werd om 20:00 uur gestaakt. Omdat de verdachte een bekende is van politie, justitie en professionele hulpverlenende instanties, zochten agenten van basiseenheid Almere Haven, gericht op diverse locaties waar de verdachte mogelijk kon verblijven. Rond middernacht werd de 23-jarige verdachte, in de wijk De Wierden, in een schuurtje aangetroffen. Bij de aanhouding werd onder andere een mes aangetroffen en in beslag genomen. De wijkagent van De Wierden had enkele uren voor het steekincident nog persoonlijk contact met zowel slachtoffer als verdachte. De wijkagent verrichte een huisbezoek bij de verdachte in verband met problemen in de thuissituatie. Hieruit bleek op geen enkele wijze dat de verdachte in kennelijke psychische nood verkeerde. Ook van een mogelijke onenigheid tussen de verdachte en het slachtoffer was op dat ogenblik geen sprake.
De Technische Recherche is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en neemt het onderzoek over. Zij gaan verder onderzoeken wat de aanleiding en de omstandigheden zijn geweest waaronder het steekincident heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *