Persberichten

Man aangehouden in gestolen auto

Dinsdagmiddag is een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden nadat hij werd betrapt toen hij in een gestolen auto reed. De verdachte is een bekende van de politie. Bij de arrestatie verzette de man zich maar kon snel onder controle worden gebracht. De auto en diverse aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Agenten troffen dinsdagochtend een als gestolen geregistreerde auto aan in de Stedenwijk. Omdat vermoed werd dat er een verdachte in zou gaan rijden, legden agenten in burger de auto af. Het wachten werd beloond, want rond 13.00 uur verscheen een man bij de auto die vervolgens instapte en wegreed. De bestuurder bleek een bekende van de politie.

Met hulp van meerdere politie-eenheden werd de auto in de omgeving van de Dokkumlaan tot stilstand gedwongen. De bestuurder probeerde te vluchten maar werd na een korte achtervolging aangehouden. Bij de arrestatie ontstond een korte worsteling maar de verdachte kon snel onder controle gebracht worden. De auto is recentelijk gestolen bij een bedrijfsinbraak in Almere. De 24-jarige verdachte zit vast en is in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *