Persberichten

Agent in gezicht gespuugd

Een 29-jarige man uit Heerhugowaard is in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum van Almere aangehouden nadat hij betrokken was bij een ruzie op straat, een agent wilde aanvallen en hierbij een agent in het gezicht heeft gespuugd. Bij de arrestatie verzette de man zich hevig.

Rond 05.45 uur troffen surveillerende agenten van het Horecateam een ruziënde man en vrouw aan op het Muntmeesterhof. Toen de agenten vroegen wat er aan de hand was leek het er in eerste instantie op dat de ruzie verminderde echter de man werd agressief tegen de twee agenten. Daarbij probeerde de amokmaker één van de dienders te slaan, waarna direct zijn arrestatie volgde. De ruzie en de worsteling met de agenten op straat trok een boel publiek aan. Een groep jongelui, die zich met de aanhouding begon te bemoeien, zijn op afstand gehouden door de inzet van een hondengeleider met een politiehond en door enkele politie-bikers. Bij de arrestatie van de verdachte spuugde hij een van de agenten in het gezicht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake openbare dronkenschap, verzet bij arrestatie en belediging van een politieambtenaar. De agent heeft zich voor mogelijk besmettingsgevaar met speeksel in het ziekenhuis laten behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *