Nieuws

Koe laat spoor van vernieling achter

Een koe heeft woensdag middag een spoor van vernielingen achtergelaten in diverse wijken van Almere. De koe werd ontdekt achter de Praxis op de Markerkant en is vervolgens via de Kruidenwijk richting de Waddendreef gelopen. Hier zorgde de koe ervoor dat twee auto`s elkaar niet meer konden ontwijken en tegen elkaar reden. Voor zover bekend zijn hierbij geen gewonden gevallen. Vervolgens is de koe achter de hockeyvelden van de Almeerse Hockeyclub gekomen. Onder het spoorviaduct heeft de koe ervoor gezorgd dat een fietser lelijk ten val kwam. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De koe trok vervolgens door de Muziekwijk en Literatuurwijk, waar diverse tuinen vernield zijn. De koe is daarna in een bossage aan de rand van Almere Poort terecht gekomen waar het beest angstvallig heen en weer liep en dreigde de Hogering over te steken. De politie heeft deze weg daarom een half uur lang afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor ontstond letterlijk een verkeerschaos in de woonwijken eromheen. Nadat de koe voor de zoveelste keer de weg dreigde over te steken besloten agenten in samenwerking met Staatsbosbeheer het dier neer te schieten.

De politie kon nog niet vertellen waar het dier vandaan kwam. Wel wordt alle schade verhaald op de eigenaar van de koe. De politie sluit niet uit dat meer mensen schade of letsel hebben opgelopen, en vraagt daarom aan deze mensen om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Voor zover nu bekend heeft de koe voor zeker drie auto ongevallen gezorgd, heeft twee fietsers en twee personen omver gelopen. Tevens zijn diverse auto`s tijdens de wandeling beschadigd geraakt.

 

Een gedachte over “Koe laat spoor van vernieling achter

  • Vraag me af waarom het zolang geduurd heeft voor men heeft besloten de koe/stier af te schieten. Want van de Markerkant naar Almere Poort is toch een aardige trip.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *